Meer dan 10 jaar ervaring
Gratis en vrijblijvende offerte

Waarom ontstaan er waterlekken?

6 mei, 2022 | Lekdetectie

Stop waterlekken voordat ze een groot probleem worden door uit te zoeken waar bij u thuis het water lekt. Hier leest u hoe! Niemand houdt van het idee van een onopgemerkte lekkage, maar het kan worden voorkomen met een aantal preventieve onderhouds stappen die nu worden genomen-en dit artikel zal ze allemaal doorlopen voor uw gemak (en het onze).

Vindt er roest of corrosie plaats?

Als u roest heeft gezien rond uw leidingen, dan is het waarschijnlijk dat ze gecorrodeerd zijn. Dit kan gebeuren door veroudering of verwaarlozing van het systeem en constant gebruik van agressieve chemicaliën die corrosie veroorzaken in de waterstroom. Hoe dan ook, als dit iets is wat u vermoedt, dan is het het beste om professionele hulp in te roepen!

U denkt misschien dat corrosie een onvermijdelijk onderdeel van het proces is, maar u zou dit idee niet lang willen koesteren. Het kan leiden tot enorme hoofdpijn en zelfs uw pijpleiding instorten! Een loodgieter zal komen met hun gespecialiseerde apparatuur om een einde te maken aan deze vervelende corrosie voordat het begint met het veroorzaken van eventuele schade of problemen.

waterlekken

Verouderde leidingen kunnen problemen veroorzaken

U denkt misschien dat uw leidingen nog in goede staat zijn, maar het is altijd een veilige gok om ernaar te vragen. Als u een zo eerlijk mogelijk antwoord wilt, wees dan niet bang om precies te weten wat voor materiaal er voor de constructie is gebruikt en hoe lang geleden ze zijn geïnstalleerd! Leidingen zijn een investering met een lange levensduur. Ze kunnen tot 20 jaar of meer meegaan.

De leidingen van uw huis kunnen verouderd zijn en moeten eventueel worden vervangen. Ze kunnen ook wat roest vertonen, wat betekent dat ze al vele jaren gebruikt zijn voordat u ze kreeg! Let ook op uw tuin – heeft u bomen? Zo ja, dan kan dit een probleem zijn omdat bepaalde oliën van deze planten kunnen verharden nadat ze in de loop van de tijd zijn gaan zitten en corrosie in het systeem kunnen veroorzaken.

Boomwortels zijn net kleine vingers die in uw leidingen groeien en ervoor zorgen dat ze barsten. Dit klinkt op het eerste gezicht misschien niet zo gevaarlijk, maar na verloop van tijd kan dit leiden tot dure reparaties aan waterlekken! Zorg er dus voor dat de leeftijd van al het ondergrondse loodgieterswerk eerst wordt bevestigd.

Wat is de kwaliteit van het water?

Kalkafzetting in uw leidingen kan schade veroorzaken aan de structurele integriteit van uw leidingen. Deze minerale ophopingen creëren kleine gaatjes die doorsijpelen in muren en onder vloeren, wat uiteindelijk leidt tot dure reparaties of zelfs vervanging omdat het water niet gemakkelijk meer door deze secties stroomt.

Om dit te voorkomen hoeft u alleen maar regelmatig onderhoud te laten plegen aan het sanitair in uw huis, dan garanderen wij dat er geen problemen zullen ontstaan! De installatie van een waterontharder kan ook de smaak, de kwaliteit en de gezondheid van uw drinkwater verbeteren. Voor diegenen die niet op de hoogte zijn van water filtratie systeem voor hun leidingwater – ze zijn de moeite waard om te bekijken.

Houd de waterdruk in de gaten

Wanneer uw douche aanvoelt als een waterval wanneer u het water aanzet, kan dit betekenen dat er een probleem is met de druk. Leidingen die onder hoge druk staan kunnen na verloop van tijd verzwakken en beschadigen, wat leidt tot vroegtijdige veroudering of zelfs defecten!