Meer dan 10 jaar ervaring
Gratis en vrijblijvende offerte

Zwembad lekkage: repareren en opsporen

2 februari, 2022 | Lekdetectie, Lekkage, Zwembad

De eerste stap in de zorg voor uw zwembad is het regelmatig controleren ervan. Dit helpt lekken en andere problemen te voorkomen, dus sla deze belangrijke onderhoudstaken niet over! Wanneer u vermoedt dat er een lekkage is rond uw zwembad, is het belangrijk om de bron snel te vinden. Als het niet wordt verholpen, kan er ernstige waterschade ontstaan die muren of vloeren die lang genoeg doordrenkt zijn met vocht in gevaar brengt, totdat ze uiteenvallen van jarenlang opgehoopte vervuiling! Laat ons uitzoeken waar dit vervelende probleem precies vandaan komt. Wij gaan direct aan de slag om te onderzoeken wat de schade heeft veroorzaakt en zorgen er tevens voor dat alles schoon blijft. U kunt een zwembad lek niet met het blote oog detecteren, maar er zijn enkele eenvoudige stappen die u op weg kunnen helpen.

Een zwembad verliest altijd water

Als het water in uw zwembad laag wordt, is het tijd om eens te kijken hoeveel u verloren hebt. Gemiddeld gaat er tot 5 centimeter per week verloren door verdamping en spatten tijdens het gebruik en het schoonmaken – maar als dit getal te hoog lijkt, kan er iets mis zijn met de installatie of het onderhoud van de apparatuur en moet er onmiddellijk iets aan worden gedaan voordat het nog erger wordt! Bekijk het zwembad vanuit elke hoek en zorg ervoor dat er nergens natte plekken te zien zijn! Is er aan weerszijden van dit gedeelte iets verzakt of opgebold? Dat kan een indicatie zijn dat er in een deel meer water is gelekt dan in andere delen, dus let goed op waar je het het meeste ziet, vooral als deze delen toevallig overeenkomen met wat het sterkst lekt om wat voor reden dan ook (misschien omdat er scheuren in zitten?)

Waterniveau in de gaten houden

Om ervoor te zorgen dat uw zwembad optimaal functioneert, is het belangrijk om het waterpeil regelmatig te controleren en actie te ondernemen wanneer dat nodig is. Als u merkt dat het meer zakt dan normaal of als er kringen rond het oppervlak zijn, dan kan dit te wijten zijn aan lekken van de kleppen in de buurt van filtratiesystemen die overtollig vuil en chemicaliën binnenlaten. Als er automatische functies zijn om het waterniveau onder controle te houden, schakel deze dan tijdelijk uit, anders heeft het handmatig meten van het waterniveau geen zin.

De muren en bodem controleren

Het zwembad is niet alleen een plek om in te zwemmen en plezier te maken. De waterdruk van de pompen zorgt voor een hoge belasting van het oppervlak, waardoor er scheuren kunnen ontstaan in uw betegelde of opgezette zwembad. Scheuren kunnen uitgroeien tot grotere problemen als ze niet worden gecontroleerd, dus het is belangrijk voor huiseigenaren met dit soort faciliteiten om een oogje in het zeil te houden bij de regelmatige controles die worden uitgevoerd. Scheurtjes zijn een duidelijk teken dat er iets mis is. Maar wat moet u doen als uw zwembad kleine scheurtjes vertoont? Het antwoord op deze vraag lijkt misschien voor de hand liggend: laat het repareren!

Technische installatie van je zwembad checken

Met behulp van een zwembadinstallatie beschikt u over uw eigen stukje paradijs. Het kan moeilijk zijn om alles bij te houden wat gerepareerd of onderhouden moet worden om deze installatie goed en veilig te laten functioneren zoals het hoort! Er zijn echter enkele eenvoudige manieren waarop we kunnen vertrouwen bij de zorg voor onze kostbare zwembaden.

Zwembad lekkage opsporen

De thermografische camera is het perfecte instrument om lekken rond de warmtepomp van uw zwembad op te sporen. Verder kunnen de thermografische camera’s ook met groot succes worden gebruikt om vast te stellen waar lekken zitten in de buurt van uw zwembad of andere onderdelen van het systeem! Als u denkt dat uw zwembad lekt, kan een ultrasone lekdetectie helpen de bron te vinden. Dit type instrument werkt het beste voor lekken rond koudwaterleidingen.

Lekkage in uw zwembad repareren

Uw zwembad is een grote investering en wij begrijpen hoe belangrijk het kan zijn om de juiste lekdetectie te krijgen. Ons deskundig team zal uw eigendom grondig inspecteren naar mogelijke bronnen van waterschade of lekken die door andere bedrijven over het hoofd kunnen zijn gezien. Vervolgens zal er een nauwkeurig rapport opgesteld worden over waar deze problemen zich voordoen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het uitgeven van meer geld om dingen zelf te repareren!