Meer dan 10 jaar ervaring
Gratis en vrijblijvende offerte

Lekkage CV leiding

Hebt u een lekkage opgemerkt in de leidingen van uw centrale verwarming? Het probleem kan ernstiger zijn dan het lijkt. Als dit het geval is, bel dan zo snel mogelijk een ervaren loodgieter om eventuele lekken te verhelpen en het comfort in huis weer op peil te brengen!

Waar zit de lekkage?

Vraag een offerte aan binnen 1 minuut.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Wat is de oorzaak van een lekkage in uw CV-leiding?

De kans op lekken in de CV-leiding van uw huis is het grootst in de winter. De langere tijd dat u ze uit laat en dan weer aanzet, ontstaan er scheurtjes in de koppelingen tussen de verschillende onderdelen van het systeem, wat direct of indirect (afhankelijk van hoe ze geïnstalleerd zijn) kan leiden tot lekkage.

Soms zijn deze problemen te wijten aan slecht vakmanschap bij de installatie van nieuwe leidingen, maar vaker wel dan niet zijn ze te wijten aan uitzetting/krimp als gevolg van vriestemperaturen gedurende verschillende maanden zonder onderhoud.

Kalk kan een vervelend probleem zijn voor huiseigenaren, vooral in steden met een hoge waterhardheid. Door uw eigen waterontharder op het huis aan te sluiten zorgt u ervoor dat u dit probleem nooit meer heeft! Heeft u last van een lekkage in uw CV-leiding? Bel met een lekdetectie specialist.

24/7 bereikbaar bij spoed

Ervaren lokale specialisten

Vaak gedekt door verzekering

Hoe herken ik een CV leiding lekkage

Heeft u een lekkage in uw cv ketel? U kunt het herkennen door te kijken naar deze tekenen!

Uw verwarmingsketel werkt misschien niet goed of slechts gedeeltelijk, drukmeters geven aan dat er dalingen zijn in hun waarden in vergelijking met normaal. Als dit klinkt als iets dat van invloed is op de jouwe, maak u dan geen zorgen; we hebben tips over hoe u het probleem snel kunt vinden voordat het erger wordt – vooral als zich witte aanslag begint te vormen rond de plek waar het gebeurt.

Bel met onze lekdetectie specialisten om uw lek te vinden en het volledig te repareren.

Lekkage CV leiding

Particulier en zakelijk

Betaalbare prijzen

Vakkundige lekdetectie

Damian

review lekdetectie

We hadden een onduidelijke situatie met een lekkage in de vloerverwarming, maar ze hebben het opgelost door allerlei varianten te onderzoeken! Ze kwamen netjes op tijd en maakte tijd om uitleg te geven.

Vincent

review lekdetectie

Ik kan niet geloven hoe vriendelijk en professioneel dit bedrijf is! Ze namen de tijd om alles wat ze aan het doen waren uit te leggen, wat mijn leven als huiseigenaar een stuk makkelijker maakte. Ik zou ze zeker aanraden!

Petra

review lekdetectie

We zijn erg blij met onze keuze voor dit bedrijf. De service die zij leverden was snel, professioneel en betrouwbaar! We hadden een lekkage en we wisten niet waar de oorzaak zat.

Lekkage CV leiding opsporen en repareren

Om de loodgieter op weg te helpen, moet u een paar voorbereidende stappen nemen. Allereerst zet u de thermostaat lager en wacht u 15 minuten tot de thermostaat is afgekoeld voordat u de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact haalt, zodat er geen water meer in de leidingen zit.

Nu kunt u de tuinslang aansluiten op de aftapkraan. Steek het uiteinde van de slang in de emmer. Open de aftapkraan en wacht tot de drukmeter tussen 1,5 en 2 bar aangeeft, of totdat er weinig water uit de kraan komt. Draai de kraan weer dicht, plaats er een emmer onder om het laatste beetje water op te vangen en koppel de slang los.

Uw cv-ketel is nu leeg en de loodgieter kan direct beginnen met het repareren van het gat in de cv-leiding. Komt u er niet zelf uit? Natuurlijk is er helemaal geen probleem. Onze loodgieters nemen de klus graag voor u over. Bel met onze specialisten of vraag een offerte aan via ons formulier.

Last van een lekkage in uw CV-leiding?

Als u last heeft van een lek in uw centrale verwarmingsleiding, aarzel dan niet! Neem contact met ons op. Wij leveren service van topkwaliteit aan klanten zoals u en helpen u graag bij het repareren van de oorzaak. Wij staan klaar om u te helpen met elke vraag of probleem dat zich zou kunnen voordoen.

Wat doet mijn verzekering bij een cv leiding lekkage?
De schade die wordt veroorzaakt door lekkage wordt gedekt door de opstalverzekering mits het veroorzaakt is door een van de volgende punten.

  • Lekkages in centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties.
  • Lekkages centrale verwarming als gevolg van bevroren waterleidingen.
Hoe lekkage verwarming opsporen?

Als u een verwarmingslek wilt opsporen, kunt u dat het beste niet alleen met uw oren doen. Een ultrasone meting kan helpen de bron van harde geluiden onder de grond te lokaliseren en vast te stellen of er scheurtjes in de leidingen zitten of andere problemen die tot ernstiger problemen kunnen leiden.

De nieuwste artikelen over CV leiding lekkage

Offerte voor lekdetectie ontvangen

24/7 bereikbaar bij spoed
Ervaren lokale specialisten
Particulier en zakelijk
Vakkundige lekdetectie
Betaalbare prijzen

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Contact met een lekdetectie specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.