Meer dan 10 jaar ervaring
Gratis en vrijblijvende offerte

Lekkage vloerverwarming

Een van de aangenaamste eigenschappen van vloerverwarming is hoe het uw huis op een gelijkmatige, comfortabele temperatuur houdt. Er zijn echter ook enkele nadelen; er kunnen lekken in de leidingen ontstaan door de hoge druk die tijdens het gebruik wordt opgebouwd.

Waar zit de lekkage?

Vraag een offerte aan binnen 1 minuut.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Lekkage vloerverwarming herkennen

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de oorzaak is van lekken in het verwarmingssysteem onder uw vloer? Het is mogelijk dat dit bij iedereen met een vloerverwarmingssysteem gebeurt. Er zijn verschillende herkenningspunten, zoals voegen tussen tegels die donkerder dan normaal zullen zijn of zelfs tekenen van waterschade zullen vertonen door nattigheid die doorsijpelt naar andere lagen eronder- maar het kan ook gewoon normale slijtage lijken na verloop van tijd als er niets anders gebeurt!

Het herkennen van een lek kan moeilijk zijn, maar er zijn een aantal tekenen die u kunt zien. Eén ervan is dat de muren in uw huis water uit de installatie kunnen absorberen en vochtig worden; dit kan vochtvlekken op die oppervlakken veroorzaken of zelfs tot rot leiden als het te lang ongecontroleerd blijft! Een andere aanwijzing kan zijn constante drukverlies in de cv-ketel.

24/7 bereikbaar bij spoed

Ervaren lokale specialisten

Vaak gedekt door verzekering

Mogelijke oorzaken lekkage vloerverwarming

Lekkage in het vloerverwarmingssysteem kunnen vele oorzaken hebben. Soms worden ze veroorzaakt door installatiefouten, zoals het niet zorgvuldig installeren van uw leidingen of het uitoefenen van te veel kracht tijdens de plaatsing, waardoor schade ontstaat en water ontsnapt naar andere delen van de infrastructuur van uw huis waar het niet hoort te zijn!

Andere keren echter – vooral als u een ouder huis heeft met oude materialen – kunnen er gewoon scheuren/ gaten ontstaan tussen verschillende secties als gevolg van frictieslijtage in de loop van de tijd, zodat zelfs kleine lekken zullen ontstaan op deze plaatsen omdat er meer druk wordt uitgeoefend op deze plekken dan op andere.

Gevolgen van een lekkende vloerverwarming

Het lekken van het vloerverwarmingssysteem kan een groot probleem zijn voor uw huis. Ten eerste veroorzaakt water schade aan zowel vloeren als muren in elke kamer waar het doorlekt; maar dit is niet alles wat er gebeurt! Alsof schimmel op zich nog niet genoeg is (en geloof me – daar wil je professionele hulp bij), is er ook een verhoogde luchtvochtigheid die het risico op ziektes in de lucht zoals astma of longontsteking verhoogt.

Lekkage vloerverwarming

Particulier en zakelijk

Betaalbare prijzen

Vakkundige lekdetectie

Damian

review lekdetectie

We hadden een onduidelijke situatie met een lekkage in de vloerverwarming, maar ze hebben het opgelost door allerlei varianten te onderzoeken! Ze kwamen netjes op tijd en maakte tijd om uitleg te geven.

Vincent

review lekdetectie

Ik kan niet geloven hoe vriendelijk en professioneel dit bedrijf is! Ze namen de tijd om alles wat ze aan het doen waren uit te leggen, wat mijn leven als huiseigenaar een stuk makkelijker maakte. Ik zou ze zeker aanraden!

Petra

review lekdetectie

We zijn erg blij met onze keuze voor dit bedrijf. De service die zij leverden was snel, professioneel en betrouwbaar! We hadden een lekkage en we wisten niet waar de oorzaak zat.

Lekkage vloerverwarming oplossen en repareren

Het lekken van de vloerverwarming is altijd een probleem, maar als het niet gecontroleerd wordt kan het grote schade aanrichten. U kunt vermoeden dat er een of ander lek is; schakel dan professionals in die gespecialiseerd zijn in het opsporen van deze dingen! Zij zullen ervoor zorgen dat u geen belangrijke zaken zoals warmte of geld verliest, want zodra zij zeker weten of het gewoon water is dat ergens in de buurt doorkomt (wat het goedkoopst zou zijn), zullen hun diensten onmiddellijk in actie komen. Bel met een van onze professionals op het gebied van lekdetectie.

Lekdetectie specialist inschakelen

De professionals van ons bedrijf kunnen u helpen met uw probleem. Neem contact op met ons team van professionals via het contactformulier op de website om meer te weten te komen over uw probleem en wat we voor u kunnen doen. We zullen snel reageren, dus aarzel niet!

Wat zijn de kosten voor een lekdetectie?
lekdetectie is geen goedkoop proces. Het kan tot wel €400 kosten, afhankelijk van waar de lekkages zich in uw huis bevinden! U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want wij bieden betaalbare diensten voor alle soorten huizen met verschillende budgetten – van de minst dure opties zoals het aanbrengen van inzetstukken of het vullen van kleine scheuren tot meer gecompliceerde projecten zodat u geen lekkages meer hebt!
Wat moet u doen bij een vloerverwarming lekkage?

Het kan zijn dat u een vloertegel of houten plank moet verwijderen om het probleem te dichten. Maar als dat niet zo is? Uw plaatselijke lekdetectie specialist weet welk soort of materiaal u moet gebruiken voor reparaties op basis van waar deze problemen zich precies voordoen – dus zorg ervoor dat u contact opneemt met ons voordat het nog erger wordt!

Hoe kun je een vloerverwarming herkennen?
Een vloerverwarmingssysteem is een horizontale vorm van verwarming waarbij leidingen door de vloer lopen. Deze leidingen kunnen lekken en u zult er misschien niets van merken tenzij er een of ander probleem is.
Hoe controleer ik mijn vloerverwarming?
Vloerverwarming is een uitstekende manier om uw huis warm en gezellig te houden, maar misschien merkt u dat het niet goed werkt. Er zijn een paar eenvoudige trucs om te controleren of het systeem geactiveerd is

Ten eerste: zet de vloer aan en kijk of hij warm wordt

Ten tweede: maak de vloer nat en kijk waar het langer nat blijft, hier kan de vloerverwarming niet goed werken of is niet ingeschakeld.

De nieuwste artikelen over vloerverwarming lekkage

Offerte voor lekdetectie ontvangen

24/7 bereikbaar bij spoed
Ervaren lokale specialisten
Particulier en zakelijk
Vakkundige lekdetectie
Betaalbare prijzen

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Contact met een lekdetectie specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.