Meer dan 10 jaar ervaring
Gratis en vrijblijvende offerte

Riool lekkage

Een riool lekkage wordt meestal veroorzaakt door een breuk in de leidingen. De meest voorkomende reden voor dit soort lekkage komt door slijtage, maar soms kunnen werkzaamheden in de buurt van uw huis of bedrijf deze breuken ook veroorzaken!

Waar zit de lekkage?

Vraag een offerte aan binnen 1 minuut.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Riool lekkage opsporen

Om de bron van uw riool lekkage te vinden, maken wij gebruik van verschillende technieken. In sommige gevallen zoals bij relatieve vochtmeting en visuele inspectie zult u het zelf kunnen ontdekken; de overige technieken die we gebruiken zijn endoscopie, kleurstofdetectie of akoestiek en thermografie. Ons team kan alles aan, bel ons vandaag nog of meld uw lekkage aan via ons formulier.

Wij sturen uw verzekeraar een uitgebreid rapport over de schade, zodat zij deze sneller kunnen afhandelen. U hoeft niet langer te wachten op een andere reparateur!

24/7 bereikbaar bij spoed

Ervaren lokale specialisten

Vaak gedekt door verzekering

De oorzaken van riool lekkages

Riool lekkages kunnen op elk moment optreden en er zijn vele oorzaken. Een van de meest voorkomende lekkages is te wijten aan vorst omdat dit de leidingen onder het oppervlak van uw huis beschadigt, die gemaakt kunnen zijn van slechte materialen die niet bestand zijn tegen vriestemperaturen.

Andere oorzaken kunnen zijn, verzakking door grondwater, ingegroeide boomwortels of als iemand er een voorwerp op heeft geplaatst (zoals een zwaar tuinhuisje).

Tijd kan veel schade aanrichten als u niet oppast. Het riool gaat kapot en laat boomwortels of ongedierte in de riolering om nog meer problemen te veroorzaken dan voorheen!

Riool lekkage

Particulier en zakelijk

Betaalbare prijzen

Vakkundige lekdetectie

Damian

review lekdetectie

We hadden een onduidelijke situatie met een lekkage in de vloerverwarming, maar ze hebben het opgelost door allerlei varianten te onderzoeken! Ze kwamen netjes op tijd en maakte tijd om uitleg te geven.

Vincent

review lekdetectie

Ik kan niet geloven hoe vriendelijk en professioneel dit bedrijf is! Ze namen de tijd om alles wat ze aan het doen waren uit te leggen, wat mijn leven als huiseigenaar een stuk makkelijker maakte. Ik zou ze zeker aanraden!

Petra

review lekdetectie

We zijn erg blij met onze keuze voor dit bedrijf. De service die zij leverden was snel, professioneel en betrouwbaar! We hadden een lekkage en we wisten niet waar de oorzaak zat.

Hoe herkent u een rioollek of lekkage?

Geur is de meest betrouwbare manier om te weten of er een riool lekkage is. U zult een sterkere geur waarnemen in de buurt van een breuk in de riolering, zoals waar de aansluiting van uw gootsteen of toilet in verbinding staat met de grond buiten.

De vliegen die je ziet zijn ook tekenen; het zijn kleine insecten van ongeveer 5 mm lang die strikt in rioleringssystemen leven – omdat normale mensen ze niet in hun huis willen! Hun bruine kleur maakt het ons mensen gemakkelijk om ze te herkennen.

Ten slotte zijn verstoppingen of het slecht weglopen van afvalwater een teken aan de wand.

Ook het slecht weglopen van afvalwater of verstoppingen kan een teken zijn.

Hoe kom ik zelf erachter of mijn riool lekt?

U kunt proberen verschillende leidingen af te sluiten. Giet water in het begin en kijk waar het naartoe gaat – als alles op één plaats terechtkomt, dan kan dat een aanwijzing zijn dat u gevonden hebt wat uw probleem veroorzaakt! Als u niet goed genoeg bent in doe-het-zelven of gewoon geen zin heeft om loodgieter werkzaamheden uit te voeren, schakel dan zo snel mogelijk professionele hulp in, zodat zij het probleem ook sneller kunnen oplossen – dat scheelt tijd en geld.

Hoe weet u of uw riool lekt?
Een riool lek is niet altijd gemakkelijk te ontdekken. Als u een onaangename geur in uw huis ruikt, of als er de hele tijd vliegen in de buurt zijn, is er waarschijnlijk iets mis. U kunt ook controleren op mogelijke lekken door te kijken naar eventuele scheuren in de fundering in de buurt van sanitair zoals gootstenen en toiletten.

Offerte voor lekdetectie ontvangen

24/7 bereikbaar bij spoed
Ervaren lokale specialisten
Particulier en zakelijk
Vakkundige lekdetectie
Betaalbare prijzen

Heeft u vragen? Bel: 085 060 8433

Contact met een lekdetectie specialist

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.